×
Meniu

Comunicat de presă

         La 30 mai 2019, în Sala Centrului de conferinţe Summit Events, colaboratorii IMSP Dispensarul Republican de Narcologie au participat la Masa rotundă, organizată de către Asociaţia Promo-LEX în comun cu Fundaţia Soros-Moldova. La ordinea de zi a întrunirii a fost prezentarea Studiului „Practica contravenţională şi judiciară de examinare a contravenţiilor şi infracţiunilor privind circuitul ilegal de droguri fără scop de înstrăinare”, realizat de către Dumitru Sliusarenco, avocat la Asociaţia Promo-LEX.

Participanţii la acţiunea menţionată au fost salutaţi de către dl Alexandru Postica, director de Program la Asociaţia Promo-LEX şi dna Liliana Gherman, director al Departamentului Sănătate Publică de la Fundaţia Soros-Moldova.

Asupra problemelor abordate în studiul, s-au referit dnii Dumitru Sliusarenco și Vadim Vieru, avocați la Asociaţia Promo-LEX.

Studiul în cauză trece în revistă mai multe aspecte legate de problema circuitului ilegal de droguri, inclusiv cadrul legislativ (contravenţional, penal) şi de politici publice, practica contravenţională (clasificarea cauzelor, profilul contravenţiilor) şi practica judiciară, aceasta din urmă referindu-se, în special, la investigarea penală.