×
Meniu

Centrul de reabilitare

Centrul de Reabilitare a persoanelor care suferă de narcomania este o subdiviziune de profilaxie, diagnosticare şi tratament unde se acordă asistenţă profilactică, consultativă, curativă şi de adaptare medico socială a persoanelor ce consumă ilicit droguri şi alte substanţe psihotrope, sînt dependente de acestea, cu consecinţe medico-sociale generate de consumul acestora,  recuperarea psihosocială, profesională, familială.

        Reabilitareaeste complexitatea de măsuri medicale, psihologice, sociale, educaţionale, spirituale şi de muncă direcţionate spre restabilirea stării fizice şi psihice a consumatorului de droguri, cum ar fi:

Corecţia sau formarea calităţilor pozitive personale, de comportament social acceptat, capacităţii de adaptare la mediul înconjurător.

Orientarea spre un stil de visță sănătos, de a-şi recăpăta sensul vieţii.

Stabilirea necesităţilor de bază a clientului, spectrul de probleme cu care se confruntă şi căile de realizare a necesităţilor sale.

Restabilirea capacităţii de comunicare.

Refacerea capacităţii de cunoaştere. pentru cineva să-şi reamintească, dar pentru alţii chiar să găsească cele mai importante valori ale vieţii.

Prevenirea recăderilor.

Eliminarea  drogului din sistemul consumatorului și pentru a-și schimba modul său de viaţă.

Rereintegrarea în familie şi societate.

Formarea motivaţiei pentru renunţarea complectă la toate tipurile de substanţe psihoactive.

Monitorizarea consumului de drog şi a dorinţei de a consuma.

Confidenţialitate.

Procesul de  reabilitare durează de la 2 la 4 luni.

  

Şeful Centrului de Reabilitare  Ovcearenco Aliona