×
Meniu

Despre DRN

      Instituția Medico-Sanitară Publică Dispensarul Republican de Narcologie (în continuare-IMSP DRN) a fost creată în baza ordinului Ministerului Sănătății nr. 281 din 24 iulie 1985, ca centru consultativ, de diagnostic și tratament a persoanelor dependente, abilitat și cu organizarea activităților de profilaxie și promovare a modului de viață sănătos.

      Urmare a acțiunilor de constituire, IMSP DRN și-a început activitatea în luna octombrie 1985. Obiectivele principale de moment au fost: formarea structurii organizatorice a instituiției, a serviciului narcologic în țară, monitorizarea situației narcologice, organizarea cercetărilor științifice în domeniu, inițierea și  promovarea cadrului legislativ și normativ.

      Pe parcursul anilor IMSP DRN desfășoară o activitate prodigioasă în direcția pregătirii postuniversitare și perfecționării medicilor narcologi, introducerii unui sistem unic automatizat de supraveghere medicală a persoanelor dependente, a programelor computerizate, fortifiicarea bazei tehnico-materiale, asigurînd dotarea secțiilor, inclusiv a celor de terapie intensivă, micșorînd astfel cazurile letale la bolnavii spitalizați.

      În anul 2007, conform Planului de acțiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană a fost deschis Centrul de Reabilitare destinat reabilitării psihosociale a narcomanilor.

      Actualmente IMSP DRN are mai multe servicii, inclusiv asistență medicală specializată de ambulatoriu, Centrul de Reabilitare, secția de examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate și naturii ei, staționar cu paturi, terapie intensivă.

      Colectivul IMSP DNR este alcătuit din profesioniști, specialiști de calificare înaltă, uniți prin spirit de echipă, solidaritate, compasiune și responsabilitate față de pacienți, devotați cauzei nobile de protejare a sănătății cetățenilor țării.